Loopbaanbegeleiding
Wie zijn we?
Praktisch

Loopbaanbegeleiding

We zien loopbaanbegeleiding als een investering in jezelf. Een traject waar je op zoek gaat naar je talenten, wat je wil en kan, wat je energie geeft. Je loopbaancoach daagt je uit te ontdekken hoe je je loopbaan verder vormgeeft, met kleine of grote stappen. Je schrijft de job meer op je lijf. Je vertrekt met een preciezer beeld van jezelf, een ontwikkelingsplan en een eerste concrete stap die je zet in jouw richting.

 

Wat verwachten we van jou?

We verwachten dat je een concrete loopbaanvraag hebt. We willen je engagement voelen en zien dat je je eigen loopbaanproces in handen neemt.
 
Dit zijn het soort vraagstukken waar we graag mee aan de slag gaan:

  • Ik ben zoekende hoe ik mijn loopbaan duurzaam kan combineren met de rest van mijn leven
  • Ik wil terugblikken en vooruitkijken op mijn loopbaan om te zien of ik goed bezig ben
  • Ik heb het gevoel dat ik meer te bieden heb dan ik vandaag laat zien, maar ik weet niet wat
  • Ik verlies energie in het werk, voel dat het me uitput en ik wil weten hoe ik dit voor mezelf kan kantelen
  • Ik wil onderzoeken of er nog andere mogelijkheden zijn om mijn talenten in te zetten
  • Ik loop in het werk vast op een aantal specifieke domeinen en ik wil hier in leren

 

Wat kan je van ons verwachten?

We willen je graag ondersteunen bij het reflecteren over je loopbaan op een waarderingsvolle en talentgerichte manier. Stilstaan bij waar je nu bent en wat je zover heeft gebracht. Betekenis geven aan de afgelegde weg en perspectieven aanreiken voor de toekomst. Vertrekkend vanuit jouw talenten dagen we je uit om zelf perspectieven te ontwikkelen als richtinggevende handvatten voor de volgende stap.
We ondersteunen je om je job meer op je lijf te schrijven. Je vertrekt met een preciezer beeld van jezelf, een ontwikkelingsplan en concrete stappen die je zet in jouw richting.

 

Wat zit in onze aanpak niet op de voorgrond?

We willen je ondersteunen om een manier en een context te vinden waar je op je best kan zijn. We zijn geen arbeidsmarktspecialisten. We helpen je niet aan een specifieke job, gaan niet met je baas praten en we geven geen trainingen zoals sollicitatietraining, assertiviteitstraining... Veranderen van werkcontext is voor ons maar één van veel mogelijke oplossingen.