Something
Exposure
Productions
Playground
Movies
Cast

 

Something is going to happen

De ontdekking van het dorp van de toekomst, een conferentie met tijdreizen, een MD-traject als filmset, of out-of-the-comfort-zone door middel van tangodansen, improv-theater of iPod Nano's op het werk...

 

Je kent vast ook de ervaringen waarbij je je afvraagt: gebeurt dit nu echt? Maar wat is eigenlijk echt? Geënsceneerde ervaringen kunnen echt lijken. En daarvan kun je ook veel leren. Vanuit dat principe maakt Something spelsituaties; op het werk, in de realiteit, zodat je je soms afvraagt: gebeurt dit nu echt? 

 

Bij Something draait het om ervaring, verbeelding, spanning en schoonheid. Dit leidt tot het oneindige spel (infinite play). Speelsheid in werken en leren brengt lichtheid en maakt nieuwe referentiekaders. 

 

Ervaring

Leren en ervaren zijn innig met elkaar verbonden. Met name in deze tijd, waarin zelfs onze economie een belevenis. Ons leven vormt zich rond ervaringen. Gek eigenlijk, dat veel leersituaties alles behalve een ervaring is. Bij Something is het creëren van een ervaring een uitgangspunt.

 

Verbeelding

Wanneer je ervaringen wilt maken, is verbeelding noodzakelijk. Het wordt pas echt een ervaring als je je afvraagt of het echt is... of fantasie. Something geeft activiteiten vorm, die zich op het snijvlak bevinden van fictie en realiteit. De nodige verbeeldingskracht is dus vereist!

 

Spanning

Bij nieuwsgierigheid begint het leren... Of bij verwarring? In ieder geval: een spannend verhaal laat je niet los. Goede spanningsbogen zorgen daarvoor. Bij Something activiteiten komt altijd de nodige spanning kijken. Inderdaad, voor zowel de ontwerpers als de deelnemers...


Schoonheid

Door schoonheid wordt je gegrepen. Het maakt dat je instapt in een spel. Schoonheid maakt dat het klopt; een coherent verhaal, waardoor je nieuwsgierig wordt en je eigen verhaal vormgeeft.

 | credits | login