Inspiratieblog
Welkom op onze website over kenniswerk, kennisproductiviteit en kenniswerkers. Hier is heel wat informatie te vinden over deze onderwerpen, alsook instrumenten die we gratis ter beschikking stellen zoals de kenniswerkertest. Via onze blog hieronder houden we je graag op de hoogte van onze laatste inzichten! Daarnaast zijn we graag bereid om met je mee te denken over hoe jouw organisatie nog kennisproductiever kan worden.
Documentatie Dag van de Kenniswerker
Zoals afgesproken kunnen jullie in dit blogbericht wat extra informatie vinden, aanvullend op de dag van de kenniswerker. Het gaat met name over de gebruikte presentaties van Hubert De Neve en Suzanne Verdonschot.
Daarnaast vinden jullie ook enkele artikels die het gedachtegoed ondersteunen.
Lees meer >Inzetten op Kenniswerk 2.0
De persoonlijke motivatie, ambitie, en affiniteit van het individu zijn onontbeerlijk voor het op gang brengen en in beweging houden van de leerprocessen die voor kenniswerk nodig zijn. Dit type leren kan niet plaatsvinden op bevel. Het kan niet bevorderd worden door een vooraf uitgelijnde systematische aanpak. De vorm van kennisontwikkeling waar we naar op zoek zijn verlangt een sterke mate van persoonlijke nieuwsgierigheid, gedrevenheid, persoonlijke betrokkenheid en een gevoel van eigenaarschap.
Lees meer >Kennisproductiviteit - Innovatie - Talent
Heb jij genoeg ruimte in je organisatie om creatieve ideeën te ontwikkelen?
Ben jij ook op zoek naar manieren om de kennis die je nu al in huis hebt, beter te benutten?
Hoe is het eigenlijk gesteld met de innovatie-kracht van jouw organisatie?
Hoe geef je nu eigenlijk op een goede manier leiding aan je kenniswerkers?
Op welke manier richt je een organisatie in op het talent van je medewerkers?
Als je deze vragen herkent, dan is de ‘Dag van de Kennis-werker’ ongetwijfeld iets voor jou!
Lees meer >Kenniswerkers in HR Tribune
“Maak werk van kenniswerk!”: dat is het dwingende besluit van een studie die Kessels-Smit voor Agoria over het fenomeen maakte. Pas door het probleemoplossend vermogen van je medewerkers in te schakelen, kun je volgens onderzoeker Bert Smits immers het verschil maken. En zeker met het nakende afscheid van een generatie babyboomers in het achterhoofd mogen bedrijven een tandje bijsteken als ze niet veel kennis willen kwijtraken.
Lees meer >
Dag van de Kenniswerker Utrecht
Gisteren vond de tweede dag van de kenniswerker plaats in Utrecht. We werkten met zeven deelnemers uit verschillende sectoren, die allen heel gedreven zijn voor het thema. Joseph Kessels introduceerde een dilemma waar je mee te maken kunt krijgen als je als organisatie meer ruimte wilt maken voor kenniswerk en vernieuwing. Het ging om het spanningsveld tussen enerzijds het stimuleren van nieuwsgierigheid, werken vanuit plezier en persoonlijke motivatie en anderzijds de behoefte en noodzaak tot het stellen van regels en het werken volgens strikte procedures.
Lees meer >Dag van de Kenniswerker Leuven
Kenniswerk, kennisproductiviteit, innovatie, creativiteit… allemaal begrippen die centraal stonden op onze eerste dag van de kenniswerker op 31 mei in de gebouwen van Leuven Inc. te Leuven. Met een enorm inspirerende mix aan sectoren (grote en kleine bedrijven, onderwijs, social profit, overheid, verenigingen…) werkten we de hele dag aan vraagstukken die hiermee samenhangen.
Lees meer >Kenniswerk.....een kunst!
Naar aanleiding van de dag van de kenniswerk op 31 mei 2010 in Vlaanderen en 14 juni 2010 in Nederland, maakten wij volgende teaser: Kenniswerk... een kunst!
Dag van de Kenniswerker 2010
Heb jij genoeg ruimte in je organisatie om creatieve ideeën te ontwikkelen? Hoe gaan jullie om met de grote hoeveelheid informatie die elke dag op je afkomt? Ben jij ook op zoek naar manieren om de kennis die je nu al in huis hebt, beter te benutten? Hoe is het eigenlijk gesteld met de innovatie-kracht van jouw organisatie?
Als je deze vragen herkent, dan is de 'Dag van de Kenniswerker' ongetwijfeld iets voor jou!
Lees meer >