Exposure / Ontwerpen vanuit ervaringen
Something
Exposure
Productions
Playground
Movies
Cast
DSC 0014
24 maart 2010

Ontwerpen vanuit ervaringen

Tijdens de derde dag van onze ontwerpworkshop in het kader van de simulatie over democratie in de Zuid-Kaukasus hebben we gemerkt wat het ontwerpen vanuit ervaringen kan opleveren.

 

Gisteren hebben we het gedetailleerde script opgeleverd van onze simulatie. Vandaag hebben we een begin gemaakt met het ontwerp van het Zuid-Kaukasus Jeugd Parlement programma. In drie dagen ontmoeten zestig jongeren uit Armenië, Azerbeidjan en Georgië elkaar om vijftien jongeren te selecteren die op reis naar Brussel gaan om daar een resolutie aan te bieden over een voor hen relevant thema.

 

Als eerste ontwerpactiviteit hebben we de deelnemers, zes mensen uit Armenië, Azerbeidjan en Georgië, gevraagd om ervaringen te formuleren die zij belangrijk vinden voor studenten om mee te maken tijdens het Zuid-Kaukasus Jongerne Parlement programma.

 

We gingen in twee groepen uiteen. Eén groep koos ervoor om niet zozeer ervaringen, maar activiteiten te formuleren. Het leverde vooral veel inhoudelijke punten op over het democratisch proces. De jongeren zouden vooral veel moeten leren over wat een parlement is, hoe het werkt en hoe een besluitvormingsproces werkt.

 

De andere groep slaagde erin ervaringen te formuleren. Zij kwamen tot een verrassend resultaat. Zij formuleerden bijvoorbeeld Overcoming national perceptions als een ervaring, met als subervaringen: Building friendships en Have fun.

 

In gesprek met elkaar kwamen we tot de conclusie dat dit de overkoepelende ervaring is waar het allemaal om gaat. Het gaat niet zozeer om de inhoudelijke kennis over hoe een parlement werkt. We zouden veel liever willen dat ze momenten beleven waarin deze jongeren uit verschillende landen elkaar beter kunnen leren kennen en zich realiseren dat ze allemaal ‘gewoon’ jongeren zijn.

 

Morgen gaan we verder met het ontwikkelen van leeractiviteiten. We zijn benieuwd waar het toe gaat leiden. Wij vermoeden dat het Zuid-Kaukasus Jongeren Parlement een fantastisch programma gaat worden!

 


Terug naar overzicht
| credits | login