Exposure / South Caucasus Youth Parliament
Something
Exposure
Productions
Playground
Movies
Cast
DSC 0002
25 maart 2010

South Caucasus Youth Parliament

Het simulatiespel dat we ontwikkelen voor zestig middelbare scholen in Armenië, Azerbeidjan en Georgië en dat gespeeld gaat worden door 5000 scholieren van ongeveer 16 jaar mondt uiteindelijk uit in een verkiezing van 60 leden van het zogenaamde South Caucasus Youth Parliament. Voor de eerste bijeenkomst van dit jeugdparlement hebben we vandaag de eerste schets gemaakt.

 

Belangrijkste doelen van deze bijeenkomst zijn dat jongeren uit de Zuid-Kaukasus met elkaar in contact komen en ontdekken dat hun leeftijdsgenoten uit andere landen mensen zijn met wie je prima van gedachten kunt wisselen en lol kunt maken.

 

Gedurende de drie dagen dat de zestig jongeren bij elkaar zijn nodigen we hen uit om parlementaire activiteiten te ondernemen. Belangrijker is echter dat deze jongeren gelegenheid hebben om samen te sporten, film te kijken, games te spelen en over elkaars culturen te leren.

 

Als het gaat om de parlementaire activiteiten, nodigen we de  jongeren uit om verschillende commissies te vormen. In deze commissies bereiden ze resoluties voor die dan in het parlement besproken worden.

 

Tenslotte worden de resoluties ter stemming gebracht en worden vijftien jongeren gekozen die naar Brussel gaan om de resoluties te bespreken met Europarlementariërs en andere betrokkenen.

 

Bijzonder nieuws is dat Something is gevraagd het South Caucasus Youth Parliament te faciliteren! Dat betekent dat Kessels & Smit, The Learning Company een evidente bijdrage gaat krijgen in de democratisering van (de toekomstige generatie) in deze regio... We praten dus niet alleen over duurzaamheid. Dit is ook een prachtige kans om het daadwerkelijk te doen!

 


Terug naar overzicht
| credits | login